intro yoga

intro bewustwording

intro ontspanning

Jeanette Velthuizen

Op mijn 24e volgde ik mijn eerste yogales en vanaf dat moment kreeg yoga een steeds grotere plaats in mijn leven. Ik merkte dat ik door het doen van yoga meer in balans kwam; het gaf me een gevoel van thuiskomen bij mezelf. Ik hield (en houd) van het bewegen naar rust en verstilling, de balans tussen inspanning en ontspanning. Door het doen van yoga bleek ik beter opgewassen tegen de hectiek van het dagelijkse leven, fysiek en mentaal. De vele voordelen van yoga wilde ik heel graag doorgeven aan anderen, vandaar dat ik besloot een docentenopleiding te gaan doen.

Het werd de 4-jarige, erkende opleiding bij de Saswitha Stichting in Bilthoven, In 2006 rondde ik deze opleiding af. Sinds die tijd geef ik met veel plezier yogalessen. In mijn lessen gaat het niet om prestatie of hoe lenig je bent. Luisteren naar je lichaam, aandacht voor de adem en het verschil (weer) leren voelen tussen spanning en ontspanning vind ik wel belangrijk. Ik hoop dat mijn lessen je helpen de stilte in je zelf te ervaren en je dichter te brengen bij wie je ten diepste bent.

Na mijn opleiding heb ik mij verder verdiept in yoga d.m.v. bijscholingen op het gebied van hatha-yoga, adem, ontspanning en meditatie bij o.a. De Himalaya Yoga Traditie, het Himalayan Institute, de Satyananda Traditie en Maartje van Hooft.

Contact

house

Yoga Jeanette Velthuizen
Henri Dunantlaan 6
7312 BE Apeldoorn

tel05 57 85 15 31 of 06-12147985

mailjeanettevelthuizen@outlook.com